Filmpje toont werkende Cube modchip

Dirk (Vagere_Hein)
Eerder deze week maakten we al bekend dat een releasegroep genaamd Mental Cube een werkende bios had geschreven voor de Viper GC modchip voor de GameCube. Het bleef echter onduidelijk of het waar was, of dat we te maken hadden met een hoax.

Hier lijkt nu meer duidelijkheid over te bestaan, want de heren van Gamefreax hebben de chip en de Cobra bios getest en hebben hier vervolgens een filmpje (2,8MB, RAR-formaat) van gemaakt. Om te testen of het werkt hebben ze een Mini-DVD-R gebruikt met daarop Zelda the four swords gebrand en geprobeerd om de disk opgestart te krijgen in de GameCube. Dit werkte uiteindelijk niet en nadat de bovenkant van de GameCube verwijderd was, en er gebruik gemaakt werd van een normaal formaat DVD-R, leek de GameCube op te starten.

En hiermee is de console die het langst modchipvrij is geweest eindelijk toch achterhaald door de moderniteit. Alleen het feit dat de bovenkant van de GameCube afgehaald zal moeten worden is niet ideaal, maar daar zal ongetwijfeld binnenkort wel wat op gevonden worden.

Nu resteert alleen de vraag in hoeverre Nintendo's console erdoor beïnvloed zal worden. De meeste mensen die een GameCube hebben, zijn die hard Nintendofans en dat zij games in de winkel laten liggen omdat ze er niet meer voor hoeven te betalen lijkt onwaarschijnlijk. Daarnaast is het natuurlijk de vraag of het niet al te laat is voor een actieve GameCube warezscene omdat publishers vanaf 2005 zich steeds meer zullen gaan richten op de in 2006 te lanceren next generation consoles, waardoor actieve ondersteuning van de huidige consoles hard achteruit zal lopen.

Disclaimer: links naar waar deze chip te koop of waar deze bios (in de toekomst) te vinden is, worden - als altijd - niet op prijs gesteld.