Nagual games kondigt Dealer: Chronic, Pills & Coke aan

Bernd (Retuobak)
Na het kolossale succes van de 3D incarnaties van de GTA franchise konden klonen niet uitblijven, zo ook Dealer: Chronic, Pills & Coke welke ontwikkeld wordt door het Hongaarse Nagual Games.

Zoals je vast al geraden had is je bezigheid in de game het dealen van drugs. Het doel van de game is uiteindelijk een groot winstgevend distributienetwerk voor de geestverruimende middelen op te zetten binnen de grote stad waarin je werkzaam bent.

Als speler begin je onderaan de ladder, je dealt marihuana bij raves en op straathoeken. Je klimt echter al snel op wanneer je meer contacten opgedaan hebt en natuurlijk wat meer geld vergaard hebt. Je kunt dan beginnen met het dealen van de zwaardere middelen als LSD, paddo's, XTC en meer. Je kunt ook bedrijven opzetten voor de productie zoals drugslaboratoria en wietplantages.

Je kunt ook nog in de prostitutie gaan. Met al het verdiende geld kun je naast uitbreiden natuurlijk ook wapens kopen, het zou immers maar weinig weghebben van GTA wanneer er niet geschoten zou worden.

Volgens Nagual zal de game voor een behoorlijk deel bestaan uit schieten en rondrijden in aangeschafte auto's. Het plot van de game zal de bloederige avonturen van een drugdealer volgen evenals bendeoorlogen. De speler zou er ook goed aan doen de regel "don't get high on your own supply" in acht te houden daar je in de game ook drugs kunt nemen wat nare gevolgen kan hebben. De ontwikkelaars zeggen dan ook dat de game in dat opzicht leerzaam zal zijn.

Dealer: Chronic, Pills & Coke zal op de PC, Xbox en PS2 verschijnen. Een release datum of is vooralsnog onbekend.