Waarschuwing over Half-Life 2 unlocker

Alex (Lexie)
Mensen die Counterstrike Source hebben gedownload van Steam hebben ook al de game Half-Life 2 op hun computers staan, hij moet alleen nog geactiveerd worden. Er is dus vast wel een slim truukje om de game zelf al te kunnen spelen! Wrong.

In plaats van dat je HL2 al kunt spelen, wordt er persoonlijke informatie van je computer gestolen waaronder ook je Steam login en paswoord. Natuurlijk is het een onacceptabele gedachte dat HL2 ligt te luieren op je HD en dat je er niets mee kunt, maar laat je niet bezeiken en blijf van allerlei slimme programaatjes af die hem wel even voor je activeren.

Als je een programma tegen komt met een naam als Half-Life 2 unlocker, hl2unlock.exe of rft-hl2u, dan kun je daar dus maar beter vanaf blijven. Als je deze programma's activeert dan moet er een Steamconnectie gemaakt worden om data te kunnen downloaden. Het progje vraagt vervolgens om login details en je password. Natuurlijk is 99% van de gamers slim genoeg om van dit soort handige programmaatjes af te blijven, maar het kan nooit kwaad om die onwetende minderheid te beschermen tegen de boze buitenwereld. Geduld is een schone zaak. Niet doen dus, foei!