Nintendo start valse Metroid-sites

Astrid (lizardtattoo)
In het verleden heeft Nintendo al eens een parodie-website gemaakt over Perfect Dark op de N64, om extra 'buzz' te creëren. Ook Rockstar heeft er een handje van om grappige, valse websites te maken rond de GTA-games. Nu heeft Nintendo minstens twee valse Metroid Prime 2: Echoes-sites online gezet.

Channel 51 lijkt op het eerste gezicht gewoon één van de vele alien-abduction-Bigfoot-chupacabra-conspiracy-theory-sites, tot je kijkt naar de naam van de schrijver - "Samantha Manus" uit "Sumas, WA." De vage, korrelige clipjes van de "Rossler Transmission" zijn in werkelijkheid stukjes uit Metroid Prime 2: Echoes.

Onderaan de pagina van Channel 51 staat een advertentie voor Orbis Labs, een fabrikant van "new-age military technology" - om precies te zijn een "self-contained armored machine" oftewel een Battle Sphere. "Samantha Manus" schrijft over deze uitvinding: "het grootste probleem dat ik voorzie voor het Battle Sphere programma, als het al echt is, is dat de mannelijke soldaten er te groot voor zijn." De slogan van Orbis Labs is "Striving to be the new leader in Next-Generation Military Technology."

Een link naar een Time magazine artikel over zonnebrillen met een ingebouwde MP3 speler lijkt op het eerste gezicht niets met Metroid Prime te maken te hebben, maar klik je door naar de tweede pagina dan krijg je een stuk te zien over de Nintendo DS en Metroid Prime: Hunters.

Beide sites zullen de komende tijd waarschijnlijk regelmatig van nieuwe updates voorzien worden. Channel 51lijkt wekelijks nieuwe verhalen te hebben en Orbis Labs belooft "binnenkort" testvideo's te hebben van de Battle Sphere. Bovendien verwacht GameSpot dat de login op de Orbis site binnenkort wel "per ongeluk" gelekt of "gehackt" zal worden.