King Kong the Game aangekondigd

Astrid (lizardtattoo)
Ubisoft en Universal Studios hebben vandaag aangekondigd dat er een spel zal komen op basis van de King Kong film die in ontwikkeling is. Het spel moet wereldwijd tegelijkertijd met de film uitkomen op de PC en consoles; dit zal op 14 december 2005 zijn.

De film wordt gemaakt door Peter Jackson, die natuurlijk bekend is van de Lord of the Rings films en zal zijn visie op het verhaal van het gigantische aap-monster laten zien. De film wordt opgenomen in Nieuw Zeeland.

Het spel wordt ontwikkeld door het team dat ook Beyond Good & Evil gemaakt heeft. Zij zullen nauw samenwerken met Peter Jackson en Universal Studios. Serge Hascoet, Executive Director Worldwide Content Strategy van Ubisoft zegt: "Door deze creatieve samenwerking laat Ubisoft zien dat ze steeds meer toegewijd zijn aan het verwerken van intense emoties in interactive games die geïnspireerd zijn door de filmindustrie. In het King Kong spel zullen spelers alle kracht, drama en emotie van de film kunnen ervaren, dankzij de interactieve mogelijkheden die de game biedt."

Peter Jackson voegt daar aan toe: "Ik geniet echt van de samenwerking met deze kunstenaars, en alle creatieve mogelijkheden die we ontdekken. Door nauw samen te werken met het development team helpt Ubisoft me om de soort game-ervaring te maken die ik met trots aan deze nieuwe versie van King Kong van verbinden."