Meer Nintendo DS nieuws

Efraim (E_Motion)
Vlak voor de DS persconferentie in Seattle vanavond zijn veel details van deze conferentie al bekend geworden.

Ten eerste werd bekend dat Shigeru Miyamoto er bij zal zijn om een nieuwe The Legend of Zelda: Four Swords titel voor de Nintendo DS aan te kondigen.

Verder heeft Nintendo plannen om vanavond te melden dat het mogelijk zal zijn om met één DS cartridge te multiplayen, door een techniek die Nintendo "Game Sharing" noemt; hierbij heeft één DS bezitter het spel, en kunnen zijn/haar multiplayer-genoten het spel draadloos downloaden om zo de volledige versie te kunnen multiplayen.

Hierna zal Nintendo's president Satoru Iwata aankondigen dat er time-restricted demo versies van games zullen verschijnen, die bij de DS verkooppunten te downloaden zijn. Er is nog meer nieuws over de connectivity in de DS; Pokémon fans zullen bonusmaterialen naar hun DS gezonden krijgen als ze toevallig een GBA Pokémon in de DS hebben zitten.

Naast dit nieuws zal er ook een nieuwe Pokémon aangekondigd worden; Pokémon Diamond. Verder zal Pokémon Dash, een van de DS launchtitels in Japan, te zien zijn, en zal het hoofd van de Pokémon Company demonstreren hoe bonussen unlocked kunnen worden door het invoeren van een GBA Pokémon in het daarvoor bedoelde slot in de DS.

Een volgende verwachting is dat Square Enix zal bevestigen dat de laatste NES Final Fantasy die nooit vertaald is, Final Fantasy III, een remake gaat zien op de DS.

Waarschijnlijk gaat Shigeru Miyamoto games demonstreren, waaronder Super Mario 64 DS (64x4). Ook gaat SEGA's Yuji Naka een demonstratie van Feel the Magic: XY-XX geven en bevestigen dat er een Sonic DS titel in ontwikkeling is.

Alhoewel Nintendo nog niets van dit nieuws officieel bevestigd heeft, zijn de details van de onthullingen - tot aan de volgorde van sprekers aan toe - groot genoeg om aan te mogen nemen dat dit nieuws betrouwbaar is, en dat dit nieuws waarschijnlijk van iemand in de organisatie komt, of van een hooggeplaatste Nintendo-medewerker.