Demento wordt Haunting Ground

Astrid (lizardtattoo)
Capcom heeft vandaag bekend gemaakt dat het spel dat in Japan'Demento' gaat heten in de rest van de wereld Haunting Ground genoemd zal worden. Het spel voor de PlayStation 2 belooft een mix te worden van horror, avontuur en puzzels en zal begin 2005 in de winkels liggen.

Het spel gaat over Fiona, die wakker wordt in een kelder van een kasteel, Bang en verward gaat ze op onderzoek uit in de donkere, dreigende gangen en kamers. Hoe meer geheimen ze ontdekt, hoe meer ze te weten komt over haar verleden en gek genoeg ook over haar toekomst.

In Haunting Ground zal de speler op unieke wijze Fiona's gemoedstoestand kunnen voelen terwijl ze het kasteel verkent. De controller zal pulseren op het ritme van Fiona's hart terwijl ze onbekende kasteelbewoners ontmoet van wie ze niet weet hoe ze haar gezind zijn en welke verrassingen ze voor haar in petto hebben.Ook wordt Fiona steeds lastiger te besturen en ze zal struikelen en vallen. De kleuren op het scherm worden steeds fletser tot alleen een monochroom beeld overblijft. Door weg te rennen en Fiona zich te laten verstoppen wordt alles weer normaal.

Fiona krijgt hulp van een hond, Hewie, die ze bevrijdt uit een val. Hewie gehoorzaamt niet meteen alle opdrachten die Fiona hem geeft, maar als hij zijn bazinnetje leert vertrouwen zal hij meer bereid zijn iets voor haar te doen, zoals voorwerpen oppakken of vijanden aanvallen.