Finale X Factor moet wijken voor herdenking Apeldoorn

Redactie

RTL4 staat vrijdagavond vanaf 19.30 uur in het teken van de herdenking van het drama in Apeldoorn. De finale van talentenjacht X Factor schuift daardoor een dag op en heeft plaats op zaterdag. Dat meldde een woordvoerder van RTL4 vandaag.

De vrijdagaflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden wordt direct na de episode van morgen uitgezonden.

Overmorgen zal in de reguliere uitzending van het RTL Nieuws veel aandacht zijn voor de herdenking en de actuele ontwikkelingen rond de gebeurtenissen op Koninginnedag. Om 20.00 uur begint een speciale uitzending verzorgd door het RTL Nieuws waarin ook live wordt geschakeld naar Apeldoorn. Deze uitzending wordt niet onderbroken door reclame.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL4: "Wij vinden het niet gepast om op een avond dat Nederland herdenkt en rouwt een uitbundige liveshow te brengen. Om die reden passen we de programmering op vrijdagavond aan en besteedt RTL4 ruimschoots aandacht aan de herdenkingsdienst.”

Gordon is een van de leden van de jury van X Factor. Op dit moment is hij met De Toppers in Moskou om zich daar voor te bereiden op het Eurovisiesongfestival. Gepland was dat de zanger voor de finale van de talentenjacht even terug zou vliegen naar Nederland. Nu die finale is verplaatst, is dat plan op losse schroeven komen te staan. "Wij gingen ervan uit dat hij erbij zou zijn, maar dit is een van de implicaties van het verplaatsen van de finale", schetst een RTL-woordvoerder. "Wij vinden het heel belangrijk dat hij erbij is, temeer omdat Gordon ook coach is van kandidaten. Maar momenteel zoeken we nog uit wat er mogelijk is."

Finale X Factor moet wijken voor herdenking Apeldoorn  (foto: DAG)