Efteling kijkt naar uitbreiding

Monique Verlind (DJMO)

De directie van de Efteling denkt er over na om een tweede park te openen. Niet in Nederland, maar ergens in het buitenland. Dat heeft directievoorzitter Bart de Boer gisteren in een gesprek met het Financieele Dagblad bekend gemaakt. Hij zei: "We zijn voorzichtig aan het rondkijken.

Het nieuwe park zou gebaseerd zijn op het bestaande concept: "Daar zijn we goed in en daarmee hebben we weinig concurrentie." Hij ziet, mede door de recessie, kansen in het buitenland: "Er worden momenteel buitenlandse parken aangeboden. Die zijn met veel risicokapitaal gefinancierd en de aandeelhouders zoeken in deze tijd van recessie een koper."

Nog een park in Nederland is niet haalbaar volgens De Boer. Daarnaast is het volgens hem goed om in een tweede park in het buitenland te investeren: "Het maakt onze positie sterker als je niet van één park afhankelijk bent. In Nederland wordt door de files de cirkel waar onze bezoekers vandaan komen steeds kleiner."

Het park in Kaatsheuvel zal niet onder de plannen lijden: met een eigen vermogen van meer dan zeventig procent van het balanstotaal is de Efteling prima in staat om een overname van een buitenlands park te financieren. Ook wordt de parel in Kaatsheuvel niet vergeten: dit jaar is er een investering van 52 miljoen euro in Efteling Bosrijk, een nieuw vakantiepark. Ook zijn er enkele tientallen miljoenen geïnvesteerd in andere uitbreidingsprojecten. 

Met dank aan Broer_Banaan voor de submit. 

Er is ook een Eftelingtopic op het forum!