Lichaam vermiste man in Keulen gevonden

Redactie
Onder het puin van het Historisch Stadsarchief en enkele andere ingestorte panden in de Duitse stad Keulen is vanmorgen vroeg een lichaam gevonden. Het is een van de twee jonge mannen die werd vermist.

Dat heeft de brandweer laten weten. De brandweer zei niet wie van de twee mannen is gevonden. De andere vermiste is nog niet teruggevonden.

De twee mannen bevonden zich in een huis dat dinsdag net als het Historisch Stadsarchief instortte. Door de ineenstorting raakten ruim dertig mensen dakloos. Zij woonden volgens een woordvoerder van de stad Keulen in de drie woningen die samen met het archief ineenstortten.

De brandweer kon pas vrijdagavond beginnen met het zoeken naar de twee vermisten. De brandweer zag zich herhaaldelijk genoodzaakt de zoektocht uit te stellen omdat restanten van de ingestorte gebouwen dreigden om te vallen. Ook was door aanhoudende regenval de grond op de rampplek slap geworden waardoor geen zware machines konden worden ingezet.

De stad vermoedt dat een wand van een bouwput van de metro in Keulen het heeft begeven, waardoor zand onder het archief en de aangrenzende gebouwen kon wegglijden.

Lichaam vermiste man in Keulen gevonden  (foto: ANP)