Harry Potter wil dochters Obama rondleiden

Veerle (Volpez)

Daniel Radcliffe, de acteur die Harry Potter speelt in de gelijknamige films, heeft de dochters van de Amerikaanse president Barack Obama uitgenodigd voor een persoonlijke rondleiding op de set van de nieuwste Harry Potter-film. Dat meldde de Britse krant Daily News woensdag.

De dochters van Obama, Sasha van 7 en Malia van 10, zijn grote fans van de jonge tovenaar. De 19-jarige Radcliffe zei dat hij de meiden graag zou ontvangen als de opnames van de zevende en laatste Harry Potterfilm, De Relieken van de Dood, van start zijn gegaan. "Ik maak graag gebruik van deze kans. Ik zou vereerd zijn om hun persoonlijke gids te zijn.”

De acteur was aanwezig bij de inauguratie van de nieuwe president. "Ik ben zo blij voor de Verenigde Staten. Hij is alles wat de rest van de wereld waardeerde in Amerika en nu opnieuw waardeert."

Radcliffe is niet de eerste die de Sasha en Malia benadert. Eerder bood actrice Anne Hathaway al aan om te babysitten en gaf zanger David Archuleta aan de meiden muziekles te willen geven.


Harry Potter wil dochters Obama rondleiden  (foto: DAG)