Brandweerauto kantelt: drie man bekneld

Veerle (Volpez)

Een brandweerauto is vanochtend bij het Limburgse Herten gekanteld. De wagen was op weg naar een door het ijs gezakte hond. Onderweg raakte de brandweerauto in een slip, waardoor deze tegen een boom aan reed en kantelde. Bij het ongeval zijn zes brandweermannen, werkzaam bij de kazerne in Roermond, gewond geraakt.

De chauffeur en twee collega's raakten bekneld. Zij werden door collega's uit een tweede brandweerauto uit het gekantelde voertuig gehaald. De chauffeur is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Zijn knie en zijn onderbeen zijn gebroken. Vier andere inzittenden moesten ook naar het ziekenhuis en het zesde slachtoffer kon ter plaatse behandeld worden.

Het ongeval vond rond half twaalf vanmiddag plaats. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de wagen in een slip raakte na een mislukte inhaalmanoeuvre. De chauffeur van de brandweerwagen zou de macht over het stuur zijn kwijtgeraakt toen hij moest uitwijken voor een andere auto. De woordvoerder laat weten dat die andere auto niet of nauwelijks aan de kant ging voor de brandweerwagen die met zowel sirene als zwaailicht aan reed.

Een brandweerteam uit Wessem heeft de hond, die bij Maasbracht door het ijs was gezakt, gered.

Foto's van beide reddingsacties zijn hier te vinden.

Met dank aan john6 voor de submit.