Taxichauffeur rijdt dag lang met lijk naast zich

Veerle (Volpez)

Een taxichauffeur uit Taiwan heeft een dag lang met en lijk in de passagiersstoel rondgereden. De Taiwanese televisiezender TVBS meldde dit vandaag.

Afgelopen woensdagavond had de man een drugsverslaafde vriend opgehaald om hem naar een bekende te brengen. De 35-jarige man haalde daar een pakketje op, waarna hij weer in de stoel naast de bestuurder plofte. De bijrijder raakte tijdens deze rit buiten bewustzijn, omdat hij tijdens de rit drugs gebruikte.

Omdat de chauffeur dacht dat zijn vriend ingedut was, reed hij naar huis en liet hij zijn maatje lekker slapen. De volgende ochtend leek deze echter nog steeds te slapen, waarop de taxichauffeur besloot gewoon maar te gaan werken en zijn vriend lekker te laten slapen. Met de inmiddels overleden man naast zich haalde hij verschillende klanten op en bracht hen naar de plaats van bestemming.

Toen de vriend aan het einde van de dag nog niet wakker was geworden, kreeg de taxichauffeur in de gaten dat deze dood was. Hij reed naar de politie om dit te melden. De politie betwijfelt overigens of de man niet eerder merkte dat diens bijrijder was overleden.