Frankrijk stelt kandidatuur Winterspelen 2018

Redactie

Frankrijk heeft woensdag bekendgemaakt zich kandidaat te stellen voor de Olympische Winterspelen van 2018. Franse steden hebben tot medio oktober de tijd om hun interesse kenbaar te maken, zo meldde Henri Sérandour, voorzitter van het Frans olympisch comité (CNOSF). Het CNOSF neemt in maart een besluit over de definitief aan te wijzen locatie.

Andere steden die zich kandidaat hebben gesteld of interesse hebben getoond zijn het Zuid-Koreaanse Pyeongchang en Reno-Tahoe in de Verenigde Staten. Vanuit Europa hebben de Fransen concurrentie van de Beierse hoofdstad München, Genève in Zwitserland en het Noorse Tromsø. Het Internationaal Olympisch Comité neemt in 2011 een besluit.

Frankrijk was in 1992 voor het laatst gastheer van de Olympische Winterspelen, die in Albertville werden gehouden. Eerder organiseerden de Fransen het evenement in 1924 en 1968 in respectievelijk Chamonix en Grenoble. De Zomerspelen vonden in 1900 en 1924 plaats in Parijs. Voor de Zomerspelen van 2008 en 2012 viel de Franse hoofdstad af als locatie.