OS: Hockeysters verzekerd van halve finale

Redactie

De Nederlandse hockeysters hebben zich vandaag bij de Olympische Spelen verzekerd van een plek in de halve finale. De ploeg van coach Marc Lammers won met 2-1 van Australië en boekte daarmee de vierde overwinning op rij.

Oranje dankte de zege aan strafcornerspecialiste Maartje Paumen die beide treffers maakte. Het eerste doelpunt ontstond in de 20e minuut uit een variant met Minke Booij. Dat betekende de gelijkmaker, aangezien Sarah Young drie minuten daarvoor Australië op voorsprong had gezet. Na rust maakte Paumen uit een strafcorner de beslissende.

Zo vroeg mogelijk de opbouw van Australië storen, dat was de opdracht waarmee Oranje het hoofdveld van het olympische hockeystadion betrad. De vrouwen van Marc Lammers gaven hun opponenten nimmer de tijd om rustig een aanval op te zetten, waardoor de 'Hockeyroos' veel foute passes produceerden. De Nederlandse ploeg creëerde zo een overwicht, hetgeen al gauw drie strafcorners opleverde. De harde schoten van specialist Maartje Paumen werden echter gekeerd.

De eerste aanval van de 'Aussies' leverde wèl direct resultaat op. Kate Hollywood stoomde via de rechterflank op, waarna Sarah Young de counter prima afrondde: 0-1. De regerend wereldkampioen liet zich door die tegenvaller echter niet van de wijs brengen en ging geduldig op zoek naar de gelijkmaker. Die viel amper drie minuten later, toen Nederland de vierde strafcorner van de wedstrijd kreeg. Een variant met Minke Booij werd afgerond door Paumen: 1-1.

Ook na de pauze behielden de hockeyvrouwen een licht overwicht. De kansjes die ze kregen werden echter niet benut, waarna de ploeg weer een beroep moest doen op Paumen om het verschil te maken. De verdedigster van Den Bosch pushte een strafcorner hard achter de Australische doelvrouw en bezorgde daarmee Nederland de overwinningén een plek in de halve finale.

Voor meer nieuws omtrent de Olympische Spelen kijken je op de subsite!