Werkstraf voor bedreiging met kloofbijl

Feronia (Feronia_)

Een 53-jarige Strijenaar is gisteren in een rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. Hij werd veroordeeld, omdat hij zijn buurman op 2 mei van dit jaar had bedreigd met een kloofbijl. Direct na de uitspraak gaf de man aan in hoger beroep te gaan, omdat hij de werkstraf van 80 uur te zwaar vond. De officier van justitie had een werkstraf van 100 uur geëist.

Alhoewel de verdachte tegenover de rechter heeft toegegeven dat hij met de bijl op de kruiwagen en bestelbus van de buurman heeft geslagen, heeft hij naar eigen zeggen zijn buurman niet bedreigd. De buurman had echter verklaard zich wel degelijk ernstig bedreigd te hebben gevoeld. "Dat lijkt me ook logisch. Je loopt met een kruiwagen en dan zie je iemand aankomen die een bijl omhoog houdt," sprak de rechter.

De Strijenaar heeft verklaard dat zijn buurman de bestelbus zo had geparkeerd dat hij niet meer op zijn eigen erf kon parkeren. "Ik was in die tijd ook wel behoorlijk gestrest. Ik heb enkele malen gevraagd de auto weg te halen. Toen dat niet gebeurde, heb ik de bijl gepakt, maar niet met de bedoeling iemand te bedreigen," zei de man. De ruzie met zijn buurman is inmiddels uitgepraat en zo is hij ook de schade van 1500 euro aan de bestelbus aan het terugbetalen.