Explosie bij wooncomplex voor expats in Jemen

Redactie
Bij een wooncomplex voor personeel van buitenlandse bedrijven en ambassademedewerkers in de Jemenitische hoofdstad Sana, heeft zich zondagavond een explosie voorgedaan. Verscheidene ruiten gingen door de klap aan diggelen, maar niemand raakte gewond. Dat hebben medewerkers van veiligheidsdiensten meegedeeld.

De explosie deed zich voor in de zuidelijke wijk Haddah. Een zegsman zei dat de explosie werd veroorzaakt door meerdere 'projectielen', maar wilde geen bijzonderheden verschaffen. De politie zette onmiddellijk de omgeving af.

Jemenitische militairen in legerjeeps bewaakten de hoofdweg naar de Amerikaanse en Britse ambassades in het oosten van Sana. De Amerikaanse ambassade was vorige maand doelwit van een mortieraanval. De granaten troffen toen echter een nabijgelegen schoolgebouw, waarbij een bewaker om het leven kwam en een aantal schoolkinderen gewond raakten.

Jemen kent een Al-Qaidabeweging die in het verleden aanvallen heeft uitgevoerd op buitenlanders. In het zuiden van het land woeden ook gevechten tussen het regeringsleger en opstandelingen die zich door de autoriteiten in het noorden gediscrimineerd voelen.