Cuba kondigt hervormingen aan

Michel (OA)
Icoon Economie De kersverse nieuwe president van Cuba, Raul Castro, heeft opheffing van de economische beperkingen aangekondigd. In de komende weken zullen eenvoudige hervormingen worden doorgevoerd van regels die de bevolking tot nu toe negatief beïnvloedden.

Castro bleef tijdens zijn aanstellingstoespraak nog wel vaag. Het is onduidelijk welke beperkingen en maatregelen hij precies wil veranderen. ”In de komende weken zullen we beginnen met enkele eenvoudige hervormingen die vooral bedoeld waren om nieuwe ongelijkheden te vermijden op het moment van algemene schaarste.” Sinds 1968 is er nauwelijks meer een private sector in Cuba.

Aangezien afschaffing en hervorming van regels wetswijzigingen vereisen, kunnen er volgens de president tijdelijke nadelen ontstaan voor de bevolking. Waar deze nadelen uit bestaan, werd niet verteld.

Vanaf het moment dat Fidel Castro in 1959 de macht greep in Cuba, maakte de huidige president al deel uit van de regering als minister van Defensie. Op 31 juli 2006 werd Raul Castro benoemd tot interim-president.