Vlamingen winnen Leids Cabaret Festival

Redactie
Icoon CabaretHet Vlaamse duo Ter Bescherming Van De Jeugd en hun landgenoot Iwein Segers zijn gisteravond uitgeroepen tot winnaars van het Vara Leids Cabaret Festival. Ter Bescherming van de Jeugd werd door de jury uitgeroepen tot winnaar, terwijl het publiek Segers koos als de beste.

De jury noemde het Vlaamse duo Tim en Dries "een duo in wording'', met deéén uitbundig visueel en de ander sterk in tekst. Bij Segers vond de jury "onvoldoende samenhang in tekst en gebaar''.

In januari vonden de voorrondes plaats van het jaarlijks terugkerende cabaretfeest. Afgelopen donderdag was de halve finale, eveneens in de Leidse Schouwburg. Daar kreeg naast de winnaars ook de Nederlands-Italiaanse Veronique Sodano te horen dat ze doorging naar de finale.

Het Vara Leids Cabaret Festival beleefde gisteren de dertigste editie. Het evenement geldt als een podium voor aanstormend en jong cabarettalent. Diverse cabaretiers die momenteel succesvol zijn, begonnen hun carrière op het Leids Cabaret Festival.

Winnaars en finalisten uit het verleden zijn onder andere Najib Amhali, Lebbis& Jansen, Sanne Wallis de Vries, Sara Kroos, Wim Helsen en Javier Guzman en Zak& As (met onder anderen Erik van Muiswinkel).