Drugsbaron wandelt gevangenis Marokko uit

Daan (DaanA)
Icoon MisdaadWie denkt dat de Nederlandse gevangenissen de meest relaxte van de wereld zijn, vergist zich. In Marokko is het nog beter. Daar kun je zo de gevangenis uit lopen, als je tenminste genoeg geld en invloed hebt. Dat werd 7 december jongstleden gedemonstreerd door Mohammed 'Nini' Ouazzani.

Ouazzani is een van de meest gezochte drugshandelaars van Marokko. Zijn bezittingen worden geschat op 30 miljoen euro. Men vermoedt dat ongeveer een op de tien joints die in Spanje gerookt worden door zijn organisatie het land ingekomen is. Eerder is hij veroordeeld voor het omkopen van advocaten en politieagenten.

Afgelopen 7 december kon hij dus gewoon de gevangenis uit lopen. Op dat moment zat hij een straf uit van acht jaar cel. Geen enkele agent zei iets. Ook toen hij nog in zijn cel zat, had hij het goed. Hij had een ruime suite met de laatste apparatuur en maakte regelmatig een wandelingetje buiten de gevangenismuren. Zijn vermissing is pas een week na zijn verdwijning opgegeven door justitie in Marokko. Dit is vandaag door de Marokkaanse minister van Justitie erkend.