Spanje klaagt 32 terreurverdachten aan

Rob (R@b)
TerrorismeIn Spanje zijn 32 mensen in staat van beschuldiging gesteld wegens het lidmaatschap van een terroristische organisatie en samenzwering om aanslagen te plegen op openbare gebouwen in Spanje. De meeste leden van de radicale cel, genaamd 'Martelaren voor Marokko', zitten al sedert 2004 in de cel. Het merendeel van de leden van de groep komt overigens niet uit Marokko, maar uit Algerije; zo ook de hoofdverdachte Mohamed Achraf.

De ernstigste misdaad waar ze van worden verdacht, is het plannen van een aanslag op het Spaanse hooggerechtshof. Een zelfmoordcommando moest met een vrachtwagen gevuld met 500 kilo explosieven het gebouw rammen. Doel was om alle documenten te vernietigen over de de aanslagen in Madrid op 11 maart 2004. De aanklagers gaan er van uit dat er bij de aanslag zo'n duizend mensen zouden zijn omgekomen.

Verder zouden de 'Martelaren voor Marokko' plannen hebben gehad om aanslagen uit te voeren op het voetbalstadion van Real Madrid en het treinstation Atocha dat ook op 11 maart 2004 al doelwit was.

Met dank aan salutem voor de submit.