Vrouw in wiethok is bekende van gijzelnemer

Rob (R@b)
MisdaadDe 28-jarige Marokkaanse vrouw die drie jaar zou zijn gegijzeld achter een hennepkwekerij aan de Rosenveldtstraat in Rotterdam, was een bekende van de uitbater van het wiethok. De man, een 59-jarige Marokkaan, woonde zelf boven de kwekerij met een jonge vrouw uit het voormalige Joegoslavië. Deze vrouw heeft tegenover de politie verklaard dat ze niets afwist van de gijzeling van de Marokkaanse.

De vermeende gijzelnemer Hassan is van beroep witgoedreparateur en stond in de buurt bekend als een goeroe van jonge vrouwen. Veel meest Noord-Afrikaanse vrouwen met (huwelijks)problemen kwamen volgens buurtbewoners bij de gescheiden vijftiger over de vloer en werden door hem opgebeurd.

Grote vraag is of de 59-jarige Marokkaan alleen heeft gehandeld. Buurtbewoners zeggen dat hij in juli 2005 zes weken met zijn Joegoslavische vriendin naar Marokko is geweest. Het is uitgesloten dat de opgeborgen Rotterdamse die periode heeft overleefd zonder dat ze eten of drinken kreeg. De 28-jarige Marokkaanse zat vast in een raamloze cel met radio en tv achter de wietkwekerij. Daarnaast ligt een onbewoond pand. Justitie zegt Hassan te zien als enige verdachte. Volgens het OM geeft de vrouw vanaf het moment dat ze ontdekt werd een samenhangende verklaring. Die verklaring komt voor een groot deel overeen met hetgeen de verdachte verklaart.