Geert Wilders wordt dagelijks bedreigd

Bart (veekeend)
Icoon politiek binnenland nieuws Het Onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders is ontevreden over de gang van zaken omtrent de bedreigingen aan zijn adres. De politicus is van mening dat politie en justitie hem slecht op de hoogte houden van het onderzoek naar alle bedreigingen. "Ik hoop dat dit verbetert. Justitie zelf vraagt mij aangifte te doen", zegt Wilders.

Wilders heeft het afgelopen kwartaal circa vijftig maal aangifte gedaan van doodsbedreigingen. Het merendeel komt via de e-mail en post binnen. Daarover wil het Tweede-Kamerlid meer informatie. 'Ik ga je lekker overhoop schieten, alhoewel ik hoop op een kans je te onthoofden', luidt een van de vele dreigmails die het Algemeen Dagblad heeft ingezien.

Sinds kort neemt het aantal bedreigingen volgens Wilders weer toe. "De teksten zijn telkens zo walgelijk, dat het je niet in je koude kleren gaat zitten. Je weet niet of het een idioot in een pyjama voor zijn computer is of een serieuze bedreiging." Deskundigen hebben het Kamerlid gewaarschuwd dat een aanslag een serieuze mogelijkheid is.