Europarlementariėrs willen meer salaris

Gertjan (Kozzmic)
BaraCuda had ons via de nieuws-submit te melden:

Logo EU met EuropaNederlandse europarlementariėrs willen een hoger salaris. De politici vinden dat hun inkomen gelijk moet worden getrokken aan dat van een Tweede-Kamerlid. De Nederlanders in Brussel hebben sinds 1997 te maken met een kortingsregeling, omdat ze gebruik kunnen maken van de riante onkostenvergoedingen. Van het inkomen wordt bijna 12.000 euro per jaar ingehouden.

In een brief aan de Tweede Kamer en de Nederlandse regering laat Hans Blokland, parlementariėr voor de ChristenUnie/SGP, namens een 'ruime meerderheid van de in Nederland gekozen Leden van het Europees Parlement' weten dat de afgelopen vijf jaar bij onafhankelijke controle niet gebleken is dat de onkostenvergoedingen buitensporig zouden zijn. De korting is voor enkele politici reden om een nieuwe gedragscode, waarin declaratiegedrag aan banden wordt gelegd en ondertekenaars afzien van een dubbel pensioen, niet te ondertekenen.

In de brief wordt het kabinet 'vriendelijk doch dringend' verzocht de korting van 12.000 euro in heroverweging te nemen. De eurofracties van de PvdA en de SP hebben laten weten de eis niet te ondersteunen.