Zwinkels kreeg tik op vingers van RTL4

Rob (R@b)
Gisteren diende het kort geding dat tv-klusjesman Nico Zwinkels tegen het weekblad Privé had aangespannen. Het roddelblad publiceerde onlangs een verhaal van styliste Bea Willemstein. Zij beschuldigt het voormalig Eigen Huis & Tuin-icoon van aanranding, tien jaar geleden tijdens een barbecue in Scheveningen.

Tijdens het geding werd een brief geopenbaard die Zwinkels op 1 maart j.l kreeg van zijn eigen manager, een hoge RTL-functionaris en de producent van Eigen Huis & Tuin. Daarin stond Nico zich netter moest gaan gedragen op set, op straffe van ontslag. Niet alleen stond erin dat hij zich netter tegenover vrouwen moest gedragen, ook het tappen van seksueel getinte moppen werd verboden.

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds, die over de brief zegt te beschikken, zei in de rechtszaal dat er in de brief staat dat Nico ook geen ’scheten’ mocht laten en dat hij door moest klussen als de camera's niet draaiden.

Zwinkels hield vol dat hij zich tegenover vrouwen altijd netjes gedraagt. Het bestaan van de brief ontkende hij niet. In de rechtszaal zat de klusjesman er verslagen bij. Het werd hem even te machtig toen zijn advocaat vertelde dat zijn vrouw kalmeringsmiddelen moet slikken en zijn kleinkinderen op straat worden nagewezen.

Zwinkels eist van Privé en styliste Willemstein een voorschot van 200.000 euro op een definitieve schadevergoeding. Dit omdat SBS6 na de publicaties niet met Zwinkels een programma wilde maken. Ook wil hij een rectificatie en een verbod op eventuele toekomstige publicaties in Privé over de affaire.


Zwinkels met advocaat