[update] Doden in Fallujah na luchtaanval VS

Bas (DePresident)
Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuwsBij een Amerikaanse luchtaanval op een aantal huizen in een woonwijk in de Iraakse stad Fallujah zijn ruim twintig doden gevallen. Dit maakte een functionaris van het Iraakse ministerie van Binnenlandse zaken zaterdag bekend. In één van de huizen zou de terrorist Al Zarqawi verblijven, met enkele van zijn strijders. Het is niet duidelijk of hij één van de doden is.

Volgens ooggetuigen zaten er pauzes tussen de raketinslagen. Inmiddels toegestroomde mensen en hulpverleners werden daardoor ook geraakt. Al Zarqawi wordt beschuldigd van verschillende aanslagen in Irak. Hij zou onder andere betrokken zijn bij de bomaanslag op een rekruteringscentrum van het Iraakse leger afgelopen donderdag. Bij deze aanslag kwamen 33 mensen om het leven en raakten 119 mensen gewond.

Subheader
De luchtaanval richtte veel schade aan


Update zondag 20 juni, 13:26
Vandaag hebben Iraakse veiligheidsfunctionarisssen ontkent dat er bij de aanslag terroristen van het netwerk van Al-Qaeda zijn omgekomen. Een brigadier van de Fallujah Brigade liet weten dat zijn medewerkers geen aanwijzingen hebben gevonden dat in het pand terroristen zaten. Wel zei hij dat er in en bij het pand lichamen van leden van een gezin met kinderen lagen.