Vele boetes voor te hard rijdende bromfietser

ChrisJX
jitzzzze, Importfries, twente18 en Robertje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 16-jarige jongen uit Alblasserdam is maandag drie keer met veel te hoge snelheid langs een flitspaal gereden en werd drie keer geflitst. Op de foto's was ook te zien dat de jongen een 'beledigend gebaar' naar de politie maakte. Hoewel de jongen zijn verzekeringsplaatje onherkenbaar had gemaakt, werd hij toch gepakt door de politie en kreeg hij diverse boetes opgelegd.

Na de snelheidsovertredingen ging de jongen langs de kant van de weg staan om naar de politie, die met een mobiele flitspaal bezig was, te kijken. De politie hield de bromfietser echter aan en zag dat het verzekeringsplaatje van de bromfiets dubbelgevouwen was. De jongen verklaarde dit bewust te hebben gedaan zodat het plaatje niet op de foto's te zien zou zijn.

De bromfiets werd overgebracht naar het politiebureau en bleek flink te zijn opgevoerd. Op het bureau kreeg de jongen drie bekeuringen; voor het opvoeren van zijn brommer, voor het niet tonen van zijn bromfietscertificaat en voor het niet zichtbaar hebben van zijn verzekeringsplaatje. De boetes voor het overschrijden van de maximumsnelheid zullen binnenkort bij de snelheidsovertreder in de bus vallen.