Meer vergoeding bij vertraging vliegtuig

ChrisJX
De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie hebben vandaag besloten dat de financiële compensaties voor gestrande vliegtuigpassagiers volgend jaar aanzienlijk verhoogd worden. Door deze maatregel moet het aantal overboekingen, vertragingen en annuleringen binnen het luchtvaartverkeer ingeperkt worden.

Bij overboekingen moeten luchtvaartmaatschappijen voortaan op zoek naar passagiers die hun plaats in ruil voor andere voordelen willen afstaan. Als er onvoldoende vrijwilligers zijn, hebben de gestrande passagiers recht op een schadevergoeding van 250 euro als het gaat om een vlucht tot 1.500 kilometer, 400 euro voor vluchten over een afstand tot 3.500 kilometer en 600 euro voor langere vluchten.

Dezelfde prijzen gelden ook voor vertragingen van meer dan vijf uur en voor geannuleerde vluchten, tenzij de passagiers minstens twee weken vantevoren van de vertraging op de hoogte zijn gesteld of de maatschappij tijdig een andere vlucht kan aanbieden. Ook moeten de maatschappijen de passagiers een alternatieve vlucht of de terugbetaling van het ticket aanbieden.