North Sea Jazz mogelijk weg uit Den Haag

Nolius
Het is uiterst onzeker of het North Sea Jazz festival na 2005 nog in Den Haag kan blijven. Ondanks eerdere toezeggingen staat de lokatie toch op losse schroeven, aldus festivaldirecteur Th. van den Hoek. Utrecht en Rotterdam zijn alternatieven als lokatie.

De Statenhal in Den Haag wordt afgebroken. Maar vorig jaar leek een alternatief daarvoor gevonden: een grote tent. Hierdoor zou het festival toch in Den Haag kunnen blijven. Van den Hoek heeft nu toch nog geen concrete toezeggingen van de gemeente Den Haag. Volgend jaar mei wil hij het zeker weten zodat hij op tijd naar andere lokaties kan uitkijken.

De andere grote steden in de Randstad zijn dus een optie. Amsterdam echter niet. De hoofdstad heeft geen geschikte lokatie. Van den Hoek wil dolgraag in Den Haag blijven. "Maar het ligt aan de gemeente en het Congrescentrum of dat lukt. Grotere machten zullen dat bepalen. Ik blijf optimistisch." Mocht het Congrescentrum afvallen, dan wil hij ook nog kijken naar het Malieveld als festivallocatie, met tenten.

Afgelopen weekend was het festival uitverkocht op de vrijdag na. Op deze dag bleef een aantal kaarten liggen.