Tennis: Michaëlla Krajicek verliest dubbelfinale

Bart (veekeend)
Eerder hadden we al gemeld dat vandaag Roger Federer de finale van het herenenkelspel had gewonnen. Er was vandaag echter nog meer noemenswaardig nieuws op Wimbledon.

Zo heeft het halfzusje van Richard Krajicek, Michaëlla Krajicek, zondag op Wimbledon de finale dubbelspel meisjes verloren. Met haar Tsjechische partner Katerina Bohmova verloor de 14-jarige Nederlandse van het Russisch/Indiase duo Alisa Kleybanova/Sania Mirza, tweede geplaatst. Uitslag: 6-2 3-6 2-6.

Ander opvallend nieuws was de overwinning van Martina Navratilova. Vandaag won ze haar twintigste wimbledontitel. Hiermee evenaarde ze het record van de Amerikaanse Billie Jean King. Uniek was de toernooiwinst in een ander opzicht: ze won deze titel op 46-jarige leeftijd. In de finale van het gemengd dubbel won ze samen met haar partner, Leander Paes: 6-3 6-3. De tegenstanders waren Israëliër Andy Ram en de Russin Anastasia Rodionova.

Navratilova speelde de afgelopen week haar 300e partij op Wimbledon. Niemand trad zo vaak aan op het heilige gras als de in Praag geboren Amerikaanse.