Examen Havo Economie 1 (Life-is-party)

Vincent (Ali Salami)
Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook Life-is-party stuurde een examenverslag in.
Ná Nederlands (+/- 7.0) en Wiskunde (+/- 7,5) was vandaag Economie 1 aan bod. Het hele jaar weinig uitgevoerd en ook de afgelopen weken niets aan gegaan. Het was me té veel leeswerk om alles door te nemen. Ik heb dus maar 2002-II gemaakt. Ná 35 minuten klaar en had een 7,5. Mooi niets leren meer. Vanochtend kwam toch wel een beetje de spanning. Voor de zekerheid toch nog maar even 2002-I gemaakt. 40 minuutjes deed ik erover, maar ging lekker. Na het nakijken kwam ik op een 9,2 uit!!!!!! Vol goede moed het examen in!!!!

We kregen het uitgedeeld en wat meteen opviel was het aantal blaadjes en de hoeveelheid tekst. MAar ach. 2,5 uur de tijd dus geen zorgen. 55 minuten later was ik klaar had ik alles doorgewerkt. Ik mocht niet voor de 60 minuten weg, dus uit verveling alles nog 2 keer nagerekend, maar niets kunnen vinden. En zo leverde ik om 14.30 met allemaal verontwaardigde gezichten om me heen mijn werkje in!

Conclusie: Economie 1 was best pittig, veel meer onderwerpen kwamen aanbod dan in de voorgaande jaren. Eigenlijk alles, op balansen na zat erin: rijksbegroting, indexcijfers, belasting, wisselkoersen, marktwerking, echt alles. En veel artikelen uit de actualiteit over de neergaande economie. Verder zaten er wat verborgen meerkeuze vragen in: Kies uit de volgende antwoorden 6,5-5-3,5-1,0. En vroegen ze bij heel veel vragen om een verklaring, wat in 2002-I & 2002-II juist opvallend weinig werd gedaan.

Maar al met al was het goed te doen en verwacht ik toch zeker een mooi cijfer. Even wachten tot 16.00 om mijn uitwerkingen op te halen en dan om 17.00 antwoorden bekijken....

Morgen Engels..........