Examen GT-Techniek VMBO (hooiberg)

Robin (Anthraxx)
Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook hooiberg stuurde een examenverslag in.
Bij de voorbereidingen en het maken van oefenexamens is me opgevallen dat een deel van het examen niet gehad hebben. Omdat dit het eerste jaar is voor VMBO, dacht ik dat het wel mee zou vallen op het examen.

Mijn eerste examen is werkelijkheid geworden. Voor mij was dit uiteraard allemaal nieuw. Zenuwachtig was ik nog niet echt, bij de tentamens had ik er meer last van. Ik had er zelfs wel een beetje zin in, dit komt misschien omdat ik benieuwd was hoe het allemaal zou gaan. Het cijfer dat ik minimaal moest/moet halen is een 4.3. Dit zou dus eigenlijk makkelijk moeten kunnen.

Ik moest helemaal vooraan zitten in de aula. Wanneer iedereen zijn plekje had gevonden kon het examen beginnen. Toen het examen werd uitgedeeld, was er een beetje verwarring bij de leraren. Dit kwam waarschijnlijk omdat er verschillende niveau’s in de zelfde ruimte een examen hadden. Ik keek even om me heen en zag mensen met alleen 1 pen op tafel liggen. Ik had allemaal rommel bij me, zoals extra pennen, extra rekenmachine, extra potloden/linialen enz.

Omdat ik vooraan zat hoorde ik de leraren steeds een beetje praten. Daardoor was het in
het begin wel een beetje moeilijk om echt goed te concentreren.

Het examen bestond uit verschillende onderdelen. De meeste onderdelen heb ik op school helemaal niet gehad, net zoals een beetje verwacht dus. Dit was een beetje balen dus. 2/3e vragen heb ik ongeveer gegokt. De rest kon ik ongeveer wel wat uitrekenen enzo. Kan ik ook ergens een klacht over het examen indienen?

Hooiberg.