Nederland blokkeert Al Aqsa rekening

Rob (R@b)
De Nederlandse Staat heeft alle middelen van de Stichting Al Aqsa bevroren, omdat er aanwijzingen zijn dat de stichting zich bezighoudt met terrorisme. Dit heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren bekend gemaakt.

Vanaf nu is het óók verboden om de stichting nog langer financieel te steunen. Uit een recent onderzoek van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) naar de Nederlandse stichting blijkt, dat er ,,concrete aanwijzingen zijn'', dat geworven gelden direct en indirect worden gebruikt voor gewelddadige acties.

De Stichting Al Aqsa is volgens een eigen omschrijving ,,een Nederlands/Palestijnse hulporganisatie met een humanitaire missie''. Doel van de stichting is hulp bieden aan Palestijnse projecten, waarmee ze het onrecht dat dit volk is aangedaan probeert te verminderen, zo schrijft Al Aqsa op haar website. Volgens secretaris B. El Saleh van Al Aqsa steunt zijn stichting helemaal geen terroristische activiteiten. Hij vraagt zich af waar die informatie vandaan komt, en zet er een advocaat op om het uit te zoeken.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken in een brief gefeliciteerd met de actie. Het centrum hamert al langer op de banden die Al Aqsa zou hebben met het terrorisme. Zo zou de stichting onder andere steun geven aan families van 'zelfmoordterroristen' in de Palestijnse gebieden.

In Duitsland is de stichting al enige tijd geheel verboden.