Donna, Seattle - 07/04

Robin (Anthraxx)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Hoe lang nog?
Ik las in de krant dat de meeste Amerikaanse doden jongens zijn van in de twintig. Zo jong ze net nauwelijks volwassen. Het is zo moeilijk voor te stellen dat deze jongemannen hun leven zo ineens hebben verloren. En het is nog moeilijker voor de families om de dood van hun zoons, broers of echtgenoot te accepteren. Ik denk ook aan de ontschuldigen die werden gedood door de bombardementen of de vuurgevechten.

Stadsoorlog gaat veel levens kosten
De Stadsoorlog; het woord dat de uitkomst van de oorlog kan beslissen. Nu de zeer verwachte slag om Bagdad is begonnen discussiėren veel van de zogenaamde "experts en oorlogsanalisten" of we wel klaar zijn voor een stadsoorlog. Terwijl de slachtoffers van oorlogsgeweld en het onophoudelijke "friendly fire" blijven vallen denken critici hier dat deze oorlog zeer veel mensenlevens zal gaan kosten.

De rest van het dagboek kun je hier lezen (website Netwerk).