Tinne, West Bank - 07/04

Robin (Anthraxx)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Volgende maand beginnen in Bagdad
Tijdens de voorbije week werd het Tulkarm kamp, opgericht in 1948 om de Palestijnse vluchtelingen uit Haifa en omliggende dorpen te huisvesten, onder strikt huisarrest geplaatst. Er werden 2000 mannen weggevoerd, maar na vier dagen huiszoekingen werden de meerderheid van deze mannen weer vrijgelaten. Het gerucht ging dat de Israëli’s in het kamp dat tijdens deze periode alleen door vrouwen en kinderen werd bewoond Amerikaanse troepen zouden opleiden in de kneepjes van het stadsoorlog voeren.

Saddam begint in Bagdad
Een vriend van ons, zijn naam is Saddam, is reeds gerekruteerd voor een job aan een woekersalaris, althans naar Palestijnse normen, door een Amerikaanse NGO (Non-Gouvernementele Organisatie, red.). Hij moet volgende maand beginnen in Bagdad, dus gaan de Amerikanen ervan uit dat tegen die tijd de Iraki's wel uitgevochten zullen zijn. De vacatures in Irak die voorlopig op het web te vinden zijn, zijn allemaal bij Amerikaanse NGO's.

De rest van het dagboek kun je hier lezen (website Netwerk).