Tonnie, Lahore (Pakistan) - 24/03

Ferry (Veerboot)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Islamitische vrouwen zij aan zij in protest
De "million-men march" als protest tegen de oorlog in Irak is achter de rug, het waren dan wel niet een miljoen mensen maar ruim 100.000 deelnemers en dat is toch ook een respectabel aantal. In veel opzichten is deze protestmars anders verlopen dan we gewend zijn. Een groot aantal vrouwen demonstreerden mee, al dan niet gesluierd. Voor een organiserende fundamentalistische partij is dat een enorme stap voorwaarts. Vrouwen, waaronder velen, die hun gezicht niet bedekt hebben en die aan een openbare demonstratie meedoen met de mannen. Het was een mooie foto in de krant waard.

Politie had iets verkeerds gegeten
Minder vreedzaam verliep de rel bij mijn vroegere huis in FC College, waar de teruggave van het college aan de Amerikaanse(!) kerk werd bekritiseerd. Studenten klommen over de poort, gooiden ruiten in, vernielden de ramen van de auto..... en dat gebeurde heel toevallig toen er geen politie agenten waren. De agenten hebben wel een politiepost op de campus, maar nu waren ze net even afwezig. De hele week al staan ze met z'n vijftigen bij de toegangspoorten, staan ze met zo'n 20 man op het terrein van de principal en op het dak van zijn huis. En nu waren ze waarschijnlijk net allemaal even naar de w.c., iets verkeerds gegeten zeker.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.