Donna, Seattle (VS) - 24/03

Ferry (Veerboot)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Geschokt door beelden dode soldaten
Totaal geschokt was ik, en bang (nog steeds) door wat ik vanochtend zag op CNN. Om duidelijke redenen had CNN de beslissing genomen om de beelden van de gevangen genomen en gedode krijgsgevangenen niet te tonen. Ze toonden wel een foto van de soldaten, die dood op de grond lagen. Er wordt gezegd dat de Iraakse soldaten deden alsof ze zich overgaven, en de Amerikanen vervolgens overrompelden.

Demonstranten veroorzaken geweld
Het ironische is dat terwijl onze soldaten vechten, er in het hele land demonstraties worden gehouden. Van New York tot Seattle doen duizenden anti-oorlogsdemonstranten waar ze het best in zijn: geweld veroorzaken. Een lokaal tv-station veraagde kijkers om te bellen of mailen wat ze van de protesten vonden. Een meerderheid van de kijkers die antwoordden vond dat de demonstranten beter de troepen konden gaan steunen in plaats van te demonstreren tegen iets wat al lang aan de gang was.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.