Tinne, Ramallah (West Bank) - 23/03

Ferry (Veerboot)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Weer huisarrest in Jenin
De Al-Aqsa brigade heeft gisteren in Jenin (bezette Palestijnse gebieden, red.) pamfletten verspreid waarop vermeld werd dat ze klaarstaan om naar Irak te gaan en de Irakezen te helpen tegen de Amerikaanse aggresie met al hun kunde en wapens. Die informatie werd door de Palestijnen op hoongelach onthaald. Welke kunde? En vooral welke wapens, buiten de oude rommel die het Israëlische leger of de kolonisten illegaal aan de Palestijnen verkopen en wat zelfgemaakte bommen hebben ze niets. Hoe denken ze trouwens Jenin uit te geraken, laat staan de grens over te steken naar Jordanië en dan naar Irak? Ik kan het weten, want ik had twee weken geleden, al 4 uur nodig om van Ramallah tot in Jenin (100km) te geraken en dit dan nog volledig legaal.

De inwoners van Jenin en Hebron staan weer onder huisarrest. Buiten de dagelijkse arrestaties, de bouw van de muur en de quasi onmogelijkheid om tussen de steden en dorpen te bewegen in de rest van de West Bank, ondervinden de Palestijnen in Ramallah en Nablus geen extra last ten gevolge van de VS-aanval op Irak.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.