KLM zet huisjurist op straat

Ferry (Veerboot)
beemwee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De KLM heeft een huisjurist van het gerenommeerde advocaten- en notarissenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek op straat gezet, zo heeft een woordvoerder gisteren gezegd. Reden is een miljoenenboete die de luchtvaartmaatschappij eind vorig jaar volkomen onverwacht aan Alitalia moest betalen wegens het afbreken van samenwerkingsgesprekken in april 2000. Op deze manier houdt de KLM de advocaat, een expert op het gebied van internationale samenwerking, verantwoordelijk voor het maken van een totaal verkeerde inschatting.

Inclusief rente moet de KLM 280 miljoen euro aan de Italianen betalen. Het krijgt 100 miljoen euro aan vorderingen terug, maar er resteert dus nog altijd een bedrag van 180 miljoen euro. Over de financiële afhandeling wordt tussen de partijen nog overlegd. De KLM wil voorkomen dat ze het bedrag geheel in contanten moet betalen.

Een woordvoerder van KLM wilde niet zeggen of KLM de boete wil gaan verhalen op het advocatenkantoor, omdat dat "een zaak tussen ons en De Brauw" is. De KLM is nog op zoek naar een nieuwe huisjurist, binnen of buiten De Brauw Blackstone Westbroek. Bij het advocatenkantoor was niemand voor commentaar bereikbaar.