Skispringer Ahonen wint vierschansentoernee

Ferry (Veerboot)
De Finse skispringer Janne Ahonen heeft gisteren, met zijn 4e plaats in Bischofshofen, de overwinning van de vierschansentoernee op zijn naam weten te schrijven.

Deze overwinning had hij te danken aan de goede resultaten die hij op de drie voorgaande wedstrijden behaalde. In het Duitse Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen werd hij respectievelijk 3e en 5e en in het Oostenrijkse Innsbruck 1e.

Dit is de tweede maal dat de Fin een vierschansentoernee weet te winnen. In 1999 deed hij hetzelfde, toen overigens zonder dagzege.

Bij de wedstrijd in Bischofshofen was de Noor Bjoern Einar Romoeren met zijn overwinning de grote verrassing. Dit werd de 1e podiumplaats ooit in zijn carriere.
Tweede werd de Duitser Sven Hannawald en derde de Oostenrijker Andreas Kofler.

De vierschansentoernee is een skispringtoernooi dat elk jaar in Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck en Bischofshofen wordt gehouden. De springers moeten in minder dan 2 weken op 4 verschillende schansen springen, wat het extra moeilijk maakt om goede sprongen af te leveren.
De winnaar van vorig jaar was Sven Hannawald die alle vier de dagzeges op zijn naam wist te schrijven, een prestatie die in de (toen) 50-jarige historie van de toernee nog nooit was voorgekomen. Hannawald werd dit jaar 2e in het totaalklassement. 3e werd de Pool Adam Malysz, de wereldbekerwinnaar van vorig jaar.

Met dank aan ChrisJX, die ons dit artikel geheel zelf geschreven aanbood via onze newssubmit!