Cocaïne verhaal Spakenburg ''canard''

Rob (R@b)
zijl5252 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Burgemeester Groen van Bunschoten-Spakenburg ontkent te hebben gezegd dat in Spakenburg cocaïne wordt gegeven aan medewerkers van visbedrijven. Eerder deze week meldde de regionale krant de Gooi en Eemlander dat de burgemeester verteld had, dat het personeel van visboeren cocaïne werd aangeboden tijdens en na werk. Zelfs 14-jarigen zou een ''lijntje coke'' aangeboden worden.

Afgelopen zaterdagmiddag zei burgemeester Groen op Omroep Spakenburg dat hij helemaal niet gesproken heeft met een journalist van de krant over deze zaak. De communicatie verliep via een woordvoerder van hem, die ook nog eens zegt totaal verkeerd geciteerd te zijn.

De burgervader vertelde ook dat hij de afgelopen dagen niets anders heeft gedaan dan de landelijke media, die hij aan de lijn kreeg, te vertellen dat ze een ''canard'' te pakken hadden.

Het hele verhaal over cocaïne gebruik in de Spakenburge visverwerkingsbedrijven is volgens Groen gebasseerd op geruchten: ''Ik kan ze niet bevestigen, ik wil ze ook niet bevestigen en ik kan ze niet ontkennen. Als wij het zouden weten, dan doen we er wat aan. Maar wij weten het nog niet. Het zijn geruchten. En je weet hoe het met geuchten zijn, het zijn vliegen, ze zoemen, en je kunt ze niet vangen. En dat is het lastige van een gerucht. En dat is ook de reden dat ik met enige nadruk zeg, dit gerucht heb ik niet gedaan, heeft mijn voorlichter niet versterkt. Dit gerucht is in de pers gekomen, en de pers zelf versterkt deze geruchten. Dus het word hoog tijd dat we daarmee stoppen''.
-

Totale verhaal van burgemeester Groen is te lezen via dd-spakenburg.nl.