'Leger VS mishandelde Afghanen'

Tijmen (Tyme)
Afghaanse dorpelingen die voor Taliban en Al-Qaeda-strijders werden aangezien en door Amerikaanse militairen gevangen werden genomen, beschuldigen de troepen van zware mishandelingen.

De 27 mannen zouden na een bombardement zijn opgepakt. Bij die Amerikaanse aanval kwamen ook al onschuldige burgers om het leven. Tijdens hun onterechte gevangenschap op een basis bij Kandahar zijn geslagen en geschopt en in een “houten kooi” zijn geplaatst.

De gevangenen claimen dat twee van hen zo erg mishandeld werden, dat ze het bewustzijn verloren. Anderen liepen gebroken ribben, losgeslagen tanden en bloedneuzen op.

De veertigjarige Allah Noor, een boer en politieagent voor de nieuwe regering, verklaarde dat hij op zijn hoofd, rug en ribben werd geslagen. Hij liep twee gebroken ribben op. "Ze sloegen en schopte me. Ze zeiden 'Je bent een terrorist! Je bent Al-Qaeda! Je bent een Taliban!' "

De dorpelingen werden twee weken nadat ze gevangen waren genomen vrijgelaten. Een Amerikaanse officier vertelde hen: "Het spijt ons. Het was een fout om deze plek te bombarderen."

Labman en Baggio tipten ons via de newssubmit.