'Pim Fortuyn is niet heilig'

Rick (rickmans)
qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voorzitter Nagel van Leefbaar Nederland zegt dat hoewel Pim Fortuyn de grote favoriet van het bestuur is, hij 'allerminst heilig' is. Hij kan regelmatig een portie kritiek binnen de partij verwachten, mocht hij over vier weken tot lijsttrekker gekozen worden door de leden.

"Fortuyn zegt soms ook wel dingen waarvan je denkt: dat zou ik anders gedaan hebben", schrijft voorzitter Jan Nagel dit weekeinde in een nieuwsbrief. Hij verdedigt Fortuyn wel door te stellen dat deze graag het debat voert op het scherpst van de snede. "Maar Pim is allerminst heilig en als hij dat wel was dan zou hij de eerste heilige zijn die regelmatig zijn portie kritiek krijgt. Leefbaar Nederland moet een open club blijven", aldus Nagel.

Partijvoorzitter Nagel noemt de laatste opiniepeiling van NOVA waarin Leefbaar Nederland op zes zetels staat, 'bemoedigend maar ook niet meer dan dat'. "Over twee weken als Leefbaar Nederland minder publiciteit heeft kunnen het weer twee zetels zijn. De echte verkiezingen zijn pas over een half jaar", schrijft Nagel in een nieuwsbrief.