76-jarige gepakt voor drugshandel

Jim (twired)
Je bent nooit te oud om te dealen, dacht een 76-jarige man uit Alkmaar. Hij bleek namelijk tussen januari 2001 en april 2001 in cocaine en heroine gehandeld te hebben. Zo'n vijftien klanten hielp hij iedere dag aan drugs.

Hij werd in de kraag gevat toen hij een grote partij via zijn eigen dealer in ontvangst nam en is woensdag door de rechtbank in zijn woonplaats veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Ook kreeg hij acht maanden voorwaardelijke celstraf.

Justitie had ook nog een boete 25.000 gulden geëist. De rechtbank besloot echter om een werkstraf op te leggen, zoals de bejaarde dealer zelf had aangeboden. Een celstraf vond de rechtbank niet zinvol vanwege zijn hoge leeftijd.

De man snuift tien tot twaalf gram cocaïne per dag, soms aangevuld met heroïne. Hij zegt dat hij door zijn voormalige vriendin en haar vrienden op het verkeerde pad is terechtgekomen. Inmiddels zegt hij die contacten verbroken te hebben.

Tenslotte moest de man nog ruim 30.000 gulden aan de staat terugbetalen in het kader van de Plukze-wet. Dit is geen probleem volgens zijn advocaat, hij beschikt namelijk over een erg exclusieve auto.

Chief bedankt voor deze newssubmit