Big Brother: Battles, exit en nieuwe bewoners

Peter Breuls
Big Brother is vandaag alweer een beetje anders dan gisteren. 1 bewoner heeft het Huis verlaten, en er zijn 2 nieuwelingen.
Het was donderdagavond, en dat betekent dat er in Almere veel gebeurt. Gisteren kregen de bewoners een battle voor hun kiezen, die helaas voor het arme team niet tot wisseling van verblijfplaats leidde.
De Battle was een 'race om de gewichten'. Van beide teams was er 1 persoon die in vijf minuten zoveel mogelijk gewichten naar de overkant naar een modderbad moest brengen. Van het arme team mocht Frank kilo's sjouwen, en bij het rijke team was Pascal de sjouwer. Na vijf minuten bleek dat Pascal net even iets harder had gesjouwd dan Frank, wat een verschil van 1 kilo opleverde. Arm blijft arm en rijkt blijft rijk.

Exit Nancy
Big Brother is een afvalrace, en gisteravond was de eerste demonstratie daarvan: een van de bewoners moest het Huis verlaten. Die ene bewoner was Nancy. Ze zat nog maar een week in het Huis, en mocht gisteren vertrekken.

Nieuwe bewoners
Wekelijks komen er uit het Spaanse Huis twee bewoners naar Nederland. Zo ook gisteren. Coos, het beste maatje van Pascal in Spanje, en Richard, het vriendje van Nancy in Spanje, werden gisteren naar Almere gebracht. Gert-Jan mocht kiezen wie van de twee hij in z'n team krijgt en dat was Coos. Richard bleef daarom over voor het arme team.

Nog een Battle
De nieuwelingen mochten zich gisteren meteen bewijzen: 's nachts werden Coos en Richard opgeroepen voor nog een Battle. De heren mochten met drie dartpijltjes strijden voor het lot van hun teamgenoten. Helaas ging de overwinning wederom naar het Rijke team. Met 2 punten verschil heeft Coos een hoger puntenaantal dan Richard.