Rentree Davids tegen Celtic

Dennis (Atrimar)
Edgar Davids kan eindelijk weer aan spelen toekomen, maar is naar eigen zeggen nog niet klaar met zijn gevecht om zijn onschuld.


Zijn schorsing vanwege het gebruik van doping is voorbij. Voor Juventus-trainer Marcelo Lippi reden om dinsdag tegen Celtic direct weer een beroep te doen op Edgar Davids. De middenvelder start in de basis in het eerste Champions League-duel van de club uit Turijn.

'Ik ben blij dat ik zo snel weer in actie kan komen. Toch is het bitter dat sommige mensen nog steeds denken dat ik iets met doping te maken heb gehad. Ik kan daar slecht mee leven', verklaarde Davids op de Juventus-website. 'Ik ben ervan overtuigd dat ik, net als de andere veroordeelde spelers, onschuldig ben.'

Over de hoogte van de uiteindelijke schorsing heeft Davids dan ook dubbele gevoelens. 'Ik ben blij dat we allemaal een schorsing van vier maanden hebben gekregen. Toch waren de omstandigheden niet allemaal hetzelfde. En zeker niet in mijn geval.'

'Het is een politieke beslissing geweest. Ik denk dat ik naar de rechter toe stap om zowel het Italiaans Olympisch Comité (CONI) als de voetbalbond (Figc) aan te klagen. Ik vind dat in mijn geval geen objectieve en onafhankelijke beslissing is genomen', aldus Davids.