Havermoutpap uit de handel

Rob (R@b)
Smookey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zuivelboerderij De Katshaar in Coevorden neemt honderden flessen havermoutpap uit de handel. De consumptie van het product kan voedselinfectie veroorzaken, zo is uit onderzoek van de Keuringsdienst van Waren gebleken.

Het gaat om Limmerpolder Havermoutpap in glazen flessen met een houdbaarheidsdatum van 26 en 30 augustus en 2 september. Het product is door heel Nederland te koop bij verscheidene supermarkten en buurtwinkels, zei een woordvoerster van de zuivelboerderij donderdag. Het bedrijf heeft zijn afnemers opgedragen de flessen terug te sturen. Het gaat in totaal om hoogstens 2700 flessen.
Volgens de woordvoerster is nog onduidelijk wat er precies mis is met de havermoutpap.

Het is niet voor het eerst dat de Limmerpolder Havermoutpap uit Coevorden ter discussie staat. Op 6 februari dit jaar moest directeur K. Streutker van het bedrijf voor de economische politierechter in Assen verschijnen. De zuivelboerderij was toen door de Keuringsdienst van Waren aangeklaagd omdat er zwarte rijstepitjes en kiemend onkruid in de pap zaten. In eerste instantie kreeg het bedrijf een boete van tweeduizend gulden opgelegd, maar Streutker vocht deze aan. Met succes, hij wist tijdens de zitting zowel de officier van justitie als de rechter ervan te overtuigen dat de pitjes en het onkruid niet schadelijk voor de gezondheid zijn. De rechter sprak de producent daarop vrij.