Analisten oneens over nieuwe versie Windows

Kris (KingShakur)
Analistenbureau Gartner gelooft niet dat het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows XP, een substantiële vernieuwing is voor de computergebruiker. Marktonderzoeker IDC ziet wel een rooskleurige toekomst voor XP, zo meldt WebWereld.

Microsoft is al bijna een jaar bezig om de wereld voor te bereiden op de nieuwste versie van Windows. Windows XP, dat op 25 oktober zal worden gepresenteerd, is de eerste Windows-versie die zowel voor zakelijk als privé-gebruik is bestemd. Volgens Microsoft zullen gebruikers vooral gecharmeerd zijn van de nieuwe mogelijkheden op het gebied van multimedia en internet. Ook zijn er veel nieuwe snufjes voor zakelijke gebruikers.

Volgens Gartner-woordvoerder Philips Sargeant voegt Windows XP echter weinig toe aan de bestaande software. "Betrouwbaarheid en stabiliteit zijn de twee pijlers waar de gebruikers op zitten te wachten. Er is wel wat verbeterd, maar het is niet genoeg", aldus Sargeant. Volgens Sargeant zouden bedrijven en consumenten er goed aan doen niet met Windows XP aan de slag te gaan.

IDC denkt hier heel anders over. De marktonderzoeker verwacht dat XP de snelst geaccepteerde Windows-versie in de geschiedenis zal worden. Volgens een woordvoerder van IDC zullen de meeste licenties al in het eerste jaar na de uitkomst van Windows XP zijn uitgegeven.