'Nepvinger' red Fortuna

Gert-Jan (astra)
KELDER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruud Hesp was tegen Telstar de grote man bij Fortuna Sittard. De doelman redde zijn ploeg tot twee keer toe, waarvan één keer met dank aan zijn gebroken vinger. 'Ik raakte hem met mijn kunstvingertje!'

Negen minuten was het duel in de nacompetitie onderweg, toen Michel van Oostrum voor het eerst Hesp op zijn weg vond. De aanvaller van Telstar kreeg de bal vanaf de penaltystip niet langs de Fortuna-doelman. Halverwege de eerste helft leek Van Oostrum zijn ploeg toch op voorsprong te zetten, maar wederom weerhield Hesp op spectaculaire wijze Van Oostrum van een doelpunt. Met het puntje van zijn middelvinger tikte hij de bal over het doel. Maar dat extra stukje vinger was niet eens van Hesp zelf.

Van Oostrums halve omhaal werd namelijk onschadelijk gemaakt met dank aan een nepvinger, die als een onbreekbare beschermhoes om zijn gebroken middelvinger was geschoven. Door de beschermlaag was de vinger een centimetertje langer dan normaal en juist dat centimetertje was het verschil tussen een Telstar-doelpunt en de redding. Hesp kon het na afloop niet laten. 'Ik raakte hem met mijn kunstvingertje!', vertelde de Fortuna-doelman ook aan Van Oostrum. Het stukje nepvinger dat Fortuna in de Eredivisie had gehouden.