Roze zaterdag: Geen politie ivm pedoclub

Rob (R@b)
De Nederlandse Politiebond (NPB) wil niets meer te maken hebben met Roze Zaterdag. De bond trekt haar handen af van het homofestival omdat de organisatie van het feest pedofielenstichting Martijn heeft uitgenodigd.

De afgelopen jaren was de NPB telkens met een delegatie aanwezig op Roze Zaterdag. Vorig jaar bleek de vertegenwoordigers van de politiebond dat ook de stichting Martijn op het festival ruimte kreeg zich te profileren. De NPB schrok hiervan en trok bij de organisatie van Roze Zaterdag aan de bel. Onlangs kreeg de NPB te horen dat stichting Martijn ook weer voor het komende festival, op 30 juni in Rotterdam, is uitgenodigd.
Volgens woordvoerder van de NPB heeft de bond vervolgens besloten niet meer deel te nemen. ,,Onze medewerkers hebben er bezwaar tegen dat de schijn wordt gewekt dat homoseksualiteit en pedofilie over een kam worden geschoren.''

Volgens de woordvoerder van de NPD is de beslissing voornamelijk ingegeven door de persoonlijke problemen die medewerkers van de bond hebben naast vertegenwoordigers van een pedofielenclub te staan. Volgens de woordvoerder heeft hun weigering niets te maken met hun beroep van politieagent.